Instructiefilmpjes kijken

lagere school

Lkr. Jonatan Berkenboom startte deze site 'De Jonatan Academie' met instructiefilmpjes gemaakt door leerlingen, voor leerlingen!
 
 

lagere school

Yurlspagina van de Nederlandse docente Linda Humme met taal en rekenfilmpjes. Jammer genoeg zijn de meeste filmpjes wat te 'Hollands' ingesproken, maar het kan je wel een idee geven hoe je zelf zo'n filmpje kan maken. Linda ging hiervoor aan de slag met screencasting software. Zo'n programma neemt je scherm op terwijl je een powerpoint, of notebookles doorloopt. Terwijl spreek je de bijhorende tekst in met een microfoon. Heb je een leuke powerpoint, dan kan je onmiddellijk in powerpoint zelf er een filmpje van maken. Wil je een filmpje maken van een les gemaakt in notebook of ander programma of wil je uitleggen hoe de lln. aan de slag moeten op een bepaalde website, maak dan gebruik van de gratis versie van Screen-o-matic. Lees hieronder verder 'Zelf instructiefilmpjes maken'.

5de lj.

Deze filmpjes werden gemaakt door lkr. Tiny Rossar.

 

 3de graad

Youtubekanaal met alle instructiefilmpjes voor het 5de en 6de lj. bij de methode Zogezegd Zogerekend! Voor het 6de lj. kan het makkelijker zijn om de filmpjes terug te zoeken op deze yurlspagina.

 

3de graad

Op supergoudvisje.classy.be vind je onder 'De digitale juf' een aantal instructiefilmpjes mét oefeningen! Zo wordt onmiddellijk gecontroleerd of de leerlingen de instructie begrepen hebben.
 
 
 

lagere school

Op de site van Explania vind je enkele goede instructiefilmpjes terug om muzisch aan de slag te gaan, bv. 'Hoe vouw je een kraanvogel of hoe schmink je een vlinder. 
 

Zelf instructiefilmpjes maken

 
Op goudvisje.classy.be vind je onder 'Andere werkvormen' stappenplannen terug om aan de slag te gaan met powerpoint, Screen-o-matic of de app Explain Everything. Hier vind je ook een stappenplan om je filmpje te voorzien van een qrcode. Druk de code af en hang hem op, of kopieer de code mee bij de oefening op het werkblad. De kinderen scannen de code met hun tablet of het oog van de camera op de laptops. Onmiddellijk wordt het bijhorende filmpje getoond.