woensdag 12 oktober

Beste volgers van onze zeeklassen,

Mijn excuses! Gisteren was er blijkbaar wat zoekwerk nodig om de foto's en vooral om het verslagje te vinden van dinsdag. Ze stonden er weldegelijk op. Onderaan maandag vindt U een tweede mapje en vandaag een derde mapje. Daarin vinden jullie de foto's en de verslagjes van dinsdag en woensdag.
Intussen is onze groep helemaal volledig. Stig is vanmorgend afgezet en juffrouw Anne-Lore is ook toegekomen met haar koffer. Vanaf nu kunnen we met z'n allen genieten van de volgende dagen op onze schitterende zeeklassen.
Een staalblauwe hemel hadden we gisteren namiddag tijdens het bouwen van onze zandkastelen. Toen we vanmorgend opstonden was de hemel bewolkt. Een zacht briesje waaide toen we Excelsior verlieten, op weg naar Nieuwpoort-Stad.
De moeite om te bezoeken, niettegenstaande de meeste toeristen zich beperken tot het bezoek van Nieuwpoort-Bad.
Tegen 9 uur werd het ontbijt door Sylvie tot in Nieuwpoort gebracht. Heerlijke croissants en een chocoladebroodje met chocolademelk.
De Sint-Niklaaskerk, de Duvetorre, Jeanne Panne, de Ganzenpoot en het Westfront bezochten we in het kader van onze blitzbezoeken.
Frieten, hamburger, appelmoes en de dagelijkse portie verse groentjes werden voorgeschoteld als middagmaal. In onze rij stond meteen een nieuw leerlingetje aan te schuiven, een heel kleintje! De jongste dochter van Sylvie, flink en geduldig! Mooi toch ...
Tijd om te vertrekken voor onze zwaarste namiddag.
Bezoek aan het museum 'Abdij ten Duinen', de prachtige 'schelpenkerk' en dan ... de duinentocht.
Van makkelijk en vlak naar erg zanderig met lichte hellingen. Tot slot de beklimming van een steile duin 'buiten categorie'. Wie zou het eerst boven geraken?
Als hoogtepunt was er de afdaling van de hoogste duin aan 'de Witte Burg'. Per twee naar beneden lopen van een waanzinnig steile helling. Heel wat kinderen willen dit nog wel eens overdoen. Een fijne activiteit voor jullie volgende uitstap naar zee, beste ouders.
Ons avondmaal hebben we intussen opgegeten. We zitten in de klas voor het verwerken van deze lange dag. Sommigen al flink vermoeid, een beetje suf, maar weldra is er ontspanning.
Rustig een strip lezen of een gezelschapsspel spelen. De oogjes zullen snel dichtgaan vanavond. Op de kamers zal het snel stil worden. Morgenvroeg zal niemand meer wakker zijn om zeven uur. We zullen hier en daar als eens moeten schudden om iedereen gewekt te krijgen. Maar morgen wordt een rustige dag, stilaan gaan we afbouwen.
Ik wens jullie nog veel plezier met het bekijken van de foto's van vandaag. 122 foto's om te genieten van jullie, maar ook een beetje van onze kinderen. Fijne nachtrust! Tot morgen!

Album info

Popular tags