Maandag 10 oktober

Beste ouders, familieleden, collega's, sympathisanten,
Wat gaat de tijd toch snel. Onze eerste dag zeeklassen zit er haast op. Uw kinderen zitten hier in het klaslokaal om de uitstappen en activiteiten van vandaag te verwerken.
't Is hier lekker warm, we zijn vanmiddag al flink gaan uitwaaien op het strand. Sommigen beginnen al stilaan te knikkebollen.
Maar de sfeer is prima! Kijk maar naar de foto's van vandaag ... allemaal lachende gezichten.
Vanmorgend vertrokken om 7 uur. Iedereen was prima op tijd. Van Stig kregen we gisterenavond al de melding dat hij niet mee zou vertrekken wegens een verwonding aan zijn been, hij zou later op de dag mee aanpikken. Helaas, vanmiddag vernamen we dat hij zich enkel kan verplaatsen op krukken. De vele uitstappen op onze zeeklassen zijn voor hem niet haalbaar. We houden in elk geval contact. Veel sterkte, Stig! We hopen uiteraard dat jij deze week toch nog kan aansluiten.
Er was heel wat regen voorspeld aan de kust. We genoten van een prachtige regenboog toen we in Jabbeke ons ontbijt opaten. Aan de IJzertoren was de regenvlaag alweer voorbij.
Ook de wolken waren doorgeschoven. Zelden hadden we zo'n prachtig uitzicht vanop een hoogte van 84 meter.
En in Veurne klaarde de hemel helemaal open. De fotozoektocht op het prachtige marktplein verliep vlekkeloos!
Honger ... hoorden we hier en daar al zeggen. Onze warme maaltijd stond klaar bij de aankomst in Excelsior: verse wortelsoep, gekookte aardappelen met boontjes en kipfilet en rauwe groentjes, een ijsje als dessert.
Op zoek naar onze kamer waarvan we vooraf het nummer hadden opgekregen. Tijd om uit te pakken en het één en 't ander te organiseren.
Een flinke wandeling leerde ons meteen de omgeving kennen.
We hadden eigenlijk nog maar net ons middagmaal op en een vieruurtje stond al klaar.
En dan naar het strand. Bewolkt, maar droog. Een windsterkte van 2 à 3 beaufort. Prachtig weer om te vliegeren ..., kijk ook hier maar even naar de prachtige, kleurrijke foto's van de meegebrachte vliegers.
Tussendoor brachten de oma en opa van Massimo voor ieder nog een ijsje op het strand.
Heerlijke hotdogs kregen we als avondmaal en een fris, zoet mandarijntje als dessert.
Zo zie je maar, de eerste dag is voorbij gevlogen. 't Wordt hier lanzaam donker. Nog eventjes de les afwerken en dan wandelen we nog eens rustig naar de zee om te luisteren, te ruiken, te genieten van die heerlijke zeelucht.
De groetjes van een enthousiaste bende vanuit St-Idesbald ...

Album info

Popular tags