Donderdag 13 oktober

Beste geïnteresseerden,
Voor de vierde dag op rij kunnen jullie onze belevenissen volgen via de schoolwebsite. Toch knap dat dit allemaal kan in de huidige internetwereld. En aan het aantal bezoekers van onze site merk ik dat er wel degelijk heel wat mensen onze dagelijkse belevenissen volgen en vooral op zoek gaan naar hun zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter en naar hun klasgenootjes.
Bedankt ook voor de mensen die onze foto's voorzagen van een aantal fijne reacties. Bedankt ook voor het kaartje dat we kregen van jullie, ouders, met appreciaties voor ons werk op zeeklassen. Alweer een reden voor ons om ook volgend jaar opnieuw een aantal kinderen deze fijne ervaring te laten meemaken.
Het 'laatste avondmaal' is intussen voorbij. Heerlijke, zachte pistolets stonden op het menu. Omdat de peren 'nog wat te hard waren' hebben de mensen uit de keuken de peren voor ons geschild en in stukjes gesneden. Wat een service ...
Vandaag was ,zoals voorzien in het programma, een rustige dag. In 'de Nachtegaal' werden opdrachtjes verwerkt in groepjes. Een zoektocht doorheen het 'gratis' educatief centrum was een beetje een samenvatting van hetgeen we leerden op onze zeeklassen. En of het er druk was!
Na de middag onderzochten we de biotoop strand. Alweer werd er in groepjes gewerkt. Door enkele groepen werd er een
schitterende voorstelling gegeven van wat er op het strand leeft en gebeurt.
In het zwembad van Nieuwpoort werd het overtollige zand van deze zeeklassenweek afgespoeld. Uw kinderen komen netjes gewassen terug thuis. Morgen immers zullen we niet meer in de duinen of op het strand vertoeven. Uiteraard garanderen we hierbij niet dat ook hun reistassen en valiezen zandvrij zullen thuis geraken...
Het is hier muisstil. Onze laatste avond wordt traditioneel afgesloten met een film. 't Is allicht spannend, maar misschien begint hier en daar ook al iemand zachtjes in te dommelen.
Morgenvroeg wordt er ingepakt. We maken een laatste wandeling om onze laatste centjes te besteden aan één of meerdere souvenirtjes.
Tegen 17 uur mag u ons terug verwachten aan de schoolpoort. Moe, maar voldaan. Alweer een prachtige week zeeklassen voorbij.
De laatste foto's zal ik morgenavond rond 18 uur nog op de site plaatsen. En dan wordt het tijd om te rusten en alweer na te genieten van deze fijne kinderen. 't Was tof!
De volgende weken zullen al deze fijne momenten langzaamaan vervagen en herneemt het gewone schoolleven alweer zijn gewone gangetje...

Album info

Popular tags