Dinsdag 11 oktober

Vrienden, familieleden,
Een dikke proficiat, echt gemeend, voor jullie kinderen. Akkoord, de eerste dag was erg vermoeiend. Maar de rust op de slaapkamers gisterenavond was ronduit schitterend. We genoten van een geweldige nachtrust. Onze batterijen waren opgeladen voor een nieuwe dag zeeklassen. En vooral ... we zijn blij dat er respect was voor de kamergenoten zodat ieder de kans kreeg om voldoende te rusten.
Vanaf 7 uur kwamen onze kinderen één voor één, netjes gewassen uit hun slaapkamer.
Wat een schitterend ontbijtbuffet kregen we vanmorgend: kaas, salami, yoghurt, confituur, choco, chocolade, speculaas, cornflakes, ... keuze te over.
De tram bracht ons richting Knokke tot in Oostende. Een rit van meer dan een uur! We bezochten het Noordzeeaquarium met zijn vele Noordzeevissen. Dit jaar was er alweer een echt zeepaardje te zien.
Het bezoek aan de laatste IJslandvaarder, de Amandine, gaf ons een idee over het keiharde leven van de vissers die bij vriestemperaturen urenlang moesten zwoegen voor hun dagelijk brood.
Fred bracht ons middagmaal (zachte broodjes met kaas en hesp) tot in het Albertpark in Oostende.
Na de middag leerden we hoe we een brief dienen te schrijven, waar we de gegevens van de geadresseerde moeten noteren en waar de postzegel moet gekleefd worden.
Op zeeklassen dienen we ook wat meer te weten over de 'biotoop duinen'. Welke planten groeien er, welke dieren leven er, hoe worden duinen gevormd en hoe beschermen planten zich tegen de hoge temperaturen.
En dan ... tijd voor ontspanning. In groepjes werden, op de vloedlijn, prachtige zandkastelen gebouwd. Over elke kasteel gaven onze leerlingen wat uitleg. Bekijk aandachtig de laatste foto ... met schelpjes werd het getal 35 gevormd, symbool voor onze 35e zeeklassen. Bedankt toffe leerlingen, dat jullie daaraan dachten. Bedankt ook voor jullie medewerking, voor de fijne sfeer. We zijn een toffe groep onder mekaar. Al twee dagen beleefden we schitterende momenten. De volgende drie dagen zullen ongetwijfeld ook schitterend verlopen.
Een fijne nachtrust. Tot morgen!

Album info

Popular tags